28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Calendarul schimbărilor din conducerea UMF Timișoara, aproape de final. Concursul pentru decani, ultima frontieră…

EducațieCalendarul schimbărilor din conducerea UMF Timișoara, aproape de final. Concursul pentru decani,...

După numirea prorectorilor de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara se poate spune că echipa de conducere de aici a fost primenită în proporție de 90 la sută. În afară de rectorul Marius Raica și prorectorul Eugen Boia, care au rămas pe funcții, în rest vorbim doar despre oameni noi. O singură remarcă, dispariția din echipă a profesoarei Simona Drăgan, contracandidatul profesorului Marius Raica în cursa pentru obținerea actualului mandat de rector.

”Pentru completarea calendarului de alegeri, sigur că la cele trei facultăți ale noastre, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie urmează să găsim din nou trei decani. Pentru Decanat este vorba despre un concurs: se depun dosare exact ca în cazul Senatului” ne lămurește purtătorul de cuvânt al UMF Timișoara, profesorul Andrei Motoc.andrei motoc_3
”De fapt, este vorba despre alegerea conducerilor consiliilor profesorale de la cele trei facultăți. După ce se ține concursul pentru funcțiile de decan, aceștia au dreptul să-și numească și prodecanii și în acea clipă avem calendarul de alegeri complet: și în privința executivului și a legislativului” mai precizează profesorul Motoc.
Concursul pentru funcțiile de decani are loc săptămâna viitoare. La ora actuală, cei care conduc facultățile de la UMF Timișoara, în calitate de decan sunt: prof. dr. Alexandra Enache la Facultatea de Medicină, prof.dr. Cristina Borțun la facultatea de Medicină Dentară și prof.dr. Cristina Dehelean la Facultatea de Farmacie.

Citește și :