O zonă din Timișoara, schimbată cu 19 milioane de euro. Lucrările sunt gata să înceapă

1235

În această primăvară se va da startul lucrărilor de modernizare a străzii Calea Bogdăneştilor, unde de mai bine de jumătate de an s-a închis linia 5 de tramvai.
Lucrările vor demara în scurt timp şi vor costa 19 milioane de euro. Ele vor include modernizarea completă a străzii, dar şi amenajarea ei pentru a arăta cu totul altfel decât la ora actuală.

Linia 5 de tramvai va fi mutată pe mijlocul străzii, aceasta continuându-şi drumul şi pe sub Pasajul Solventul, care va suporta lucrări ample de lărgire şi asfaltare cu bani de la bugetul local. De asemenea, dincolo de trecerea de pasaj, înspre Solventul, se va construi un sens giratoriu, de unde vor pleca noi legături înspre Gara de Nord și va apărea un nou pod peste Bega, cu realizarea unor legături cu străzile din partea de vest a oraşului.

Cei care vor veni din zona de vest pentru a ajunge pe Calea Torontalului sau Calea Aradului nu vor mai fi nevoiți să înconjoare o bună parte din oraş, ci vor avea o nouă arteră de circulaţie, mult mai scurtă.

Astfel de lucrări vor descongestiona foarte mult circulaţia care şi acum este destul de greoaie în oraş, eliberând în bună parte centrul municipiului de pe Bega.

De asemenea, în acest an va intra într-o amplă modernizare şi depoul de tramvaie Dâmboviţa, unde va fi realizată şi o spălătorie ecologică.

Vor fi puse la punct pistele de bicicletă din oraş, dar vor fi realizate și noi piste ce vor face legături cu comunele învecinate ale Timișoarei, pentru a dezvolta astfel cicloturismul.

Tot în această primăvară vor intra în reabilitare 75 de blocuri ce aparţin celor 18 proiecte pe care administraţia locală le are deja aprobate.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ