Căldură pentru timișoreni până în februarie. Guvernul a trimis bani Primăriei Timișoara

424

Timișorenii racordați la Colterm vor avea căldură până la începutul lunii februarie. Asta după ce Guvernul a trimis Primăriei Timișoara peste 15 milioane de lei pentru sistemul de termoficare, anunță subprefectul de Timiș.

„Acum, rezolvarea a venit prin transferul unei sume de peste 15,4 milioane lei reprezentând aplicarea retroactivă a schemei de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Astfel, pentru luna noiembrie compensarea este de 4.103 mii lei, iar pentru luna decembrie 11.300 mii lei. Banii vor fi în trezorerie și vor asigura liniștea abonaților Colterm cel puțin până la începutul lunii februarie”, a transmis subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Vă amintim că, luni, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a trimis Guvernului o scrisoare deschisă prin care cere sprijin financiar pentru a plăti gazul și cărbunele pentru funcționarea Colterm. „În prima jumătate a lunii ianuarie 2022, factura de gaz la compania de termoficare locală din Timișoara a fost de 30 de milioane de lei. Asta este, pentru doar 2 săptămâni de funcționare, echivalent cu aproape jumătate din subvenția anuală pe care legea ne permite să o plătim. În ciuda faptului că aproape toate veniturile orașului se duc către compania locală de termoficare, în aceste săptămâni, nu va fi destul pentru a acoperi nevoia de gaz la prețurile actuale”, a transmis Fritz guvernanților.

Anul trecut, Guvernul a mai alocat Timișoarei peste 53 de milioane de lei pentru funcționarea Colterm.

LĂSAȚI UN MESAJ