Câine luat în adopție de la o asociație din vestul țării, găsit mort, într-un sac, pe marginea drumului

188

Cadvrul unui câine a fost găsit aruncat pe marginea unui drum din județul Alba, între localitățile Aiud și Teiuș. Polițiștii locali din Aiud au găsit leșul animalului și au încercat să-l găsescă pe proprietar.

Patrupedul avea microcip și fusese adoptat de la un adăpost al unei asociații din Petroșani. Președinta asociației a fost contactată de polițiștii locali din Aiud, iar ea, la rândul ei, a reușit să-l găsească pe tânărul care luase câinele în adopție.

„Acest câine a fost salvat din adăpostul public Petroșani, în iunie 2019. A fost dat în adopție în țară. Ieri dimineață am fost sunată de la Politia locală din Aiud să mă informeze că au găsit un câine mort, de culoare neagraă, aruncat într-un sac, între Aiud și Teiuș, cu cipul înregistrat pe asociația mea, respectiv Asociația «Depind de Noi». Din discuțiile purtate cu MT am aflat că acest câine a ajuns în adopție la Cătălin Simon. Am vorbit cu el la telefon de dimineață și nu a recunoscut nimic. Ba mai mult, mi-a spus că ieri seară câinele era în curtea lui.
Cei de la Poliția locală Aiud l-au invitat pe individ la Secție pentru a da declarații. Până la urmă a susținut că, de fapt, a dat mașina peste el și fiind mort l-a luat și l-a băgat într-un sac, pe care l-a aruncat pe marginea drumului, între Aiud si Teiuș. A recunoscut că este câinele lui, drept pentru care cei de la Poliția locală i-au aplicat o amendă pentru aruncarea leșului pe domeniul public”, a relatat Andreea Huszar, președinta Asociației „Depind de Noi”.

Tânărul care a aruncat leșul câinelui pe marginea drumului se numește Cătălin Șimon, este din județul Alba, și avea în grijă mai mulți câini care erau adoptați la distanță. Andreea Huszar a mai spus că Șimon a fost amendat cu o sumă de 600 de lei de către polițiștii locali din Aiud. Tânărul nu ar mai fi avut spațiu unde să țină câinii și i-a lăsat liberi pe străzi, a mai spus Andreea Huszar.

Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ