Câine găsit spânzurat și cu urechile tăiate. ONG: Proprietarul a sunat la Poliție, dar i s-a spus că „face tam-tam pentru niște javre”

237

Un câine a fost găsit ucis în curtea unui bărbat din localitatea vasluiană Toporăști. Animalul fusese spânzurat și avea urechile tăiate, relatează Mediafax. O asociație care salvează câini susține că proprietarul a sunat la Poliție, dar i s-a spus că „face tam-tam pentru niște javre”.

Un bărbat din localitatea vasluiană Toporăști a cerut ajutor de la o asociație care salvează câini, după ce și-a găsit animalul spânzurat și cu urechile tăiate. Bărbatul susține că nu este prima dată când o persoană din sat maltratează animalele vecinilor.

„Am primit apelul disperat al acestui cetățean, rugându-ne să-l ajutăm, că în satul lui Toporăști, județul Vaslui (la 70 de km depărtare de noi) un individ are o plăcere macabră de a omorî animalele în sat (le taie urechile și apoi îi spânzură în laț). L-am îndrumat să sune la poliție și să facă o plângere contra individului. Ne-a spus că a făcut mai multe sesizări scrise la poliția din acel sat și că poliția nu le-a acceptat spunându-i că <face atâta tam-tam pentru niște javre>”, scriu reprezentanții asociației pe pagina lor de Facebook.

Proprietarul câinelui susține că l-a și văzut pe cel care i-a omorât câinele, când îi dădea cu un par în cap. Trupul câinelui a fost preluat de asociație și dus la DSV Bârlad pentru necropsie.

„Am fost sesizați de mai multe persoane. A fost dispusă efectuarea de verificări, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ