Cadou nesperat pentru milioane de români: minivacanță de 9 zile

781

Nici bine nu trece mini-vacanţa primită de bugetari cu ocazia Zilei Muncii, că sunt pe cale să primească un nou „cadou”. În calendarul ortodox, Sărbătoarea de Rusalii în 2018 cade Duminică, 27 mai, la 50 de zile de la Sfintele Paşti.

Dacă anul trecut, în 2017, românii au avut parte de o minivacanță destul de generoasă după ce liberele de 1 iunie și cele de Rusalii au fost legate, în cazul sărbătorii de Rusalii vor fi și mai multe zile libere.

Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie, ziua Copilului. Dacă autoritățile vor lua o decizie în sensul de a face o nouă punte, românii s-ar putea bucura astfel de o vacanță de 9 zile.

Bugetarii au motive de bucurie şi în lipsa unei decizii a Guvernului. Chiar dacă Executivul nu va aproba o punte între cele două sărbători, funcţionarii vor beneficia două weekenduri prelungite.

Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii.

LĂSAȚI UN MESAJ