Cabană mistuită de flăcări. Turiştii s-au salvat singuri

121

O cabană turistică situată în apropierea domeniului schiabil din Munţii Sebeşului a fost distrusă de flăcări în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, care s-a extins şi la alte două construcţii învecinate.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au acţionat pompieri militari din Sebeş şi Alba Iulia, precum şi voluntari, acţiunile intervenţie fiind „îngreunate de drumul dificil de acces şi de distanţa mare” până în Luncile Prigoanei, unde era cabana, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

În interior se aflau în jur de zece persoane, care au ieşit singure.

Incendiul, care s-a manifestat violent la întreaga construcţie, s-a propagat la acoperişul altor două construcţii învecinate, pe aproximativ 40 de metri pătraţi la fiecare dintre ele.

„Cabana cuprinsă iniţial de incendiu a ars în totalitate pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 150 de metri pătraţi. Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericol de propagare”, au precizat cei de la ISU Alba.

În zonă se află mai multe unităţi turistice construite în ultimii ani, odată cu deschiderea unui domeniu schiabil la Şureanu, în Munţii Sebeşului.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ