Buziaşul se vrea un “Karlovy Vary” românesc! Până acolo mai este însă cale lungă…

600

Primăria oraşului Buziaş se află la ora actuală în faza de evaluare şi achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni de la Sif Transilvania, şi trecerea acestuia la Primărie. Interesant de văzut de unde are Aministrația locală bani, pentru că preţul respectivului pachet depăşește trei milioane de euro. Soluția vine, probabil, în urma discuțiilor purtate cu Consiliul Judeţean Timiş, ca şi parteneri, şi împreună să achiziţioneze până în toamnă acest pachet majoritar.

Din acest pachet fac parte trei hoteluri, care funcţionează şi sunt reabilitate, şi care de fapt este şi partea care adduce profit : Parc, Phoenix şi Timiş. Partea veche a staţiunii e rămasă în paragină, cu vilele, fostele băi aleile care trebuiesc renovate cu finanţare fie din fonduri europene, sau pe surse atrase, sau parteneriat public privat.

BUZIAS.Still012

În prezent se lucrează la reabilitarea Colonadei care este de peste 500 m, şi este unică în Europa, colonadă ce a fost construită în 1875. Costul lucrărilor fiind de 5,1 milioane lei, sumă plătită de  Primăria Buziaș, din care 1,3 milioane au fost alocați de către Consiliul Județean Timiș.

Sorin Munteanu primar orasul Buzias 04

Vor fi refăcute aleile pietonale, stâlpii de susţinere, acoperişul,ornamentele, lucrări care prevăd folosirea lemnului de esenţă tare, de asemenea refacerea infrastructurii a Parcului-Pădurice. Se are în vedere : turismul de sănătate, de evenimente, vino-viticol, extreme.

“Clădirile sunt de patrimoniu, şi vor trebui să poarte amprenta monumentelor istorice, pentru că sunt clasificate ca şi monumente istorice de categoria A, şi trebuie să se respecte întocmai arhitectura.. Va rămâne netrecut la Primărie fostul Hotel Silagiu, care este privatizat, şi Hotelul Silvana , ce se află în custodia Casei Naţionakle de Pensii. Finalizarea întregii investiţii presupune o alocare de fonduri de peste zece milioane de euro”, spune primarul Buziaşului Sorin Munteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ