Buziaș, primul oraș din județ care impune purtarea măștii de protecție

79

Deși în județul nostru încă nu există un act oficial ce ar obliga populația să poarte măști de protecție ele se poartă în tot mai multe ocazii. Dar la nivel local deja exista această cerință sau obligație în unele localități. Buziaș este primul oraș din județ unde Comitetul pentru Situații de Urgență local a luat această măsură.

Chiar dacă mulți văd măsura ca fiind controversată, un număr la fel de mare o apreciază ca fiind bună. Cei care nu au măști sunt sfătuiți să folosească chiar și improvizații din diverse batiste, bandane, fulare sau eșarfe ce mai filtrează oarecum aerul inspirat la deplasările în spațiu deschis. „Până luni, se vor organiza activități de prevenție și promovare a acestei măsuri. Scopul introducerii ei este de a preveni cetățenii de pericolul contaminării și de a-i conștientiza asupra importanței sănătății lor și a celor din jur”, a transmis Primăria Buziaș.

Măsura va intra în vigoare de luni, 13 aprilie, și va fi valabilă pe toată durata stării de urgență. Există și riscuri pentru cei ce nesocotesc purtarea măștii de protecție. Vor trebui să plătească o amendă de 100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ