Business Plan 2018 își are faza națională la Timișoara

142

Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic – Departamentul de Coordonare al firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar (CNDIPT-ROCT) a lansat o nouă ediţie a Competiţiei Naţionale Business Plan 2018.

Concursul constă în prezentarea, de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri pentru firmele de exerciţiu înfiinţate în unităţile de învăţământ din care aceştia provin. Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

Câştigătorii etapei locale (19-23 februarie) se vor califica în etapa judeţeană (12-23 martie). Faza regională va fi organizată în 8 centre în perioada 16-20 aprilie, în timp ce etapa naţională este programată între 7 şi 11 mai, la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” din Timişoara.

Competiţia Naţională Business Plan se desfăşoară anual, începând din 2008, sub coordonarea CNDIPT – ROCT, prin inspectoratele şcolare/unităţile de învăţământ subordonate, în parteneriat cu autorităţile administrative publice locale, instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţară sau străinătate, organizaţii nonguvernamentale, agenţi economici reprezentativi, asociaţii patronale din domeniile economice pentru care se organizează formare profesională etc. În cele 9 ediţii derulate până acum au fost angrenate, în faza locală, peste 2.500 de firme de exerciţiu.

Obiectivele asumate ale concursului sunt valorificarea spiritului antreprenorial al elevilor, familiarizarea acestora cu activităţile specifice mediului economic, asumarea riscului utilizând instrumentele specifice managementului riscului şi dezvoltarea competenţelor necesare unui întreprinzător dinamic.

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ