Bursa Grapini permite unei talentate atlete timișorene să-și continue performanțele

631

Ziua internațională a iei romanești și sărbătoarea populară dar și religioasă a Sânzienelor au fost marcate într-un mod mai aparte la Timișoara. O mâna de voluntari au pregătit o întâlnire de marcare a acestor repere spirituale naționale. Florile de sânziene aduc tinerelor, dacă sunt puse sub pernă, mult visatul ursit.

Atletei Cristina Daniela Bălan i-au adus bucuria, de acum, să aibă posibilitatea unei pregătiri la nivel profesionist. Tânăra de la Liceul cu Program Sportiv Banatul face atletism la nivel înalt de patru ani. A fost descoperită la concursurile școlare de profesoara Lucica Roman de la școala numărul 26 la o proba de 300 de metri. Pe atunci era în clasa a șaptea și a fost îndrumată să meargă la Liceul Sportiv. Aici a ajuns pe mâinile profesoarei Simona Șerban și de atunci crește valoric în permanență. Deja a adus numeroase premii naționale și internaționale atletismului timișorean, atât la concursurile de juniori cât și la cele de seniori la care deja participă frecvent.

Doar anul trecut, pe lângă numeroase starturi luate la campionatele naționale. a participat și la Campionatul Balcanic, unde a luat un onorant loc cinci. Tot anul trecut a participat și la mondialul de cadeți de la Cali, din Columbia. Iar ca obiective pe anul în curs și-a propus să câștige nu mai puțin de cinci titluri naționale și o medalie balcanică. Tot pe anul acesta vrea să iasă între primele opt la campionatul mondial de juniori 1 din Polonia.

Sunt destule voci, acide excesiv, care blamează dezinteresul oamenilor politici în ceea ce-i privește pe sportivii României. Bursa Maria Grapini, căci așa se numește demersul europarlamentarului român, a ajuns la designeri din România și Republica Moldova, la tineri studenți aflați în imposibilitatea de a-și mai continua studiile, la sportivi talentați din lungul și latul țării. Tineri care i-au fost recomandați de alți oameni cu suflet mare sau care i s-au adresat direct.

Vineri, la Timișoara, în zi de Sânziene, în pura tradiție românească, deci îmbrăcată în ie, Maria Grapini a făcut-o fericită pe atleta de 17 ani, Cristina Bălan. Într-o atmosferă caldă, având în preajmă flori de sânziene, Cristina s-a bucurat de noua viață ce i se așterne înainte. A semnat contractul de sponsorizare și a mulțumit pentru bursa lunară de 1800 de lei, pe care o va primi timp de un an. Fondurile îi vor asigura o alimentație corespunzătoare unui sportiv de performanță, echipamente, pregătire profesionistă. Pe lângă acești bani se are în vedere și achiziționarea de echipament specific necesar.

Cristina Daniela Bălan se antrenează intens și la Clubul Sportiv Athletics Timișoara, tocmai pentru a putea beneficia de o dublă legitimare si de participări la nivel de seniori. Aici are prilejul de a primi sfaturile antrenorului Raymond Gulyas, președintele clubului.

„O susțin cu toată încrederea, cred în talentul și în ambiția ei! Bursa aceasta este până în iunie 2017. Asta nu înseamnă că nu se poate prelungi. Totul depinde de performanțele ei, de dorința ei de a reuși. Eu sunt alături de ea. O felicit și pe ea dar și pe mama ei, e foarte important ca familia să-ți fie aliat în orice, mai ales în sport. Felicitări sincere și antrenorilor, o familie tânără de sportivi dedicată atletismului și performanței!” , a declarat Maria Grapini, la ceremonia de decernare de la Timișoara.

Cristina Bălan e un nume de care, cu siguranță, veți mai auzi, iar sărbătoarea Sânzienelor îi va purta, cu certitudine, noroc și pe viitor. A fost, până la urmă, sărbătoarea ei!

LĂSAȚI UN MESAJ