24.1 C
Timișoara
sâmbătă 21 iunie 2025

Bună dimineața, Grădinari! Se dă startul unei noi ediții Color the Village

Un număr de 400 de voluntari vor ajunge în aceste zile satul Grădinari, din Caraș Severin, într-o nouă ediție a Color the Village, festivalul de fapte bune în care sunt renovate 30 de case, în doar 3 zile.

Asociația Acasă în Banat dă astăzi startul celei de-a VII-a ediții a Color the Village, un adevărat festival de fapte bune ce durează 3 zile și în timpul căruia, voluntarii se adună ca să renoveze 30 de fațade dintr-un sat bănățean.
Grădinari este loc de intersecție și de târg din Valea Carașului, este poarta de intrare în zona turistică a Cheilor Nerei, cu atracții turistice inestimabile: Cheile Nerei, Ochiul Bei, Calea ferată Oravița-Anina, numeroase peșteri și sate încărcate de istorie.

Evenimentul din acest an va reuni printre sutele de voluntari de vârste și meserii diferite, și artiști plastici și pictori care vor transforma ziduri gri, cum ar fi cel al grădiniței, în opere de artă. Clădirea Primăriei, construită în 1913, este pregătită de a fi zugrăvită. Accentul va fi pus pe zona centrală a satului unde se regăsesc câteva case tradiționale și specifice pentru zona Văii Carașului, dar pe de altă parte și multe clădiri abandonate.

Vor fi 3 zile de neuitat, pentru Grădinari pentru că este Color the Village!

Proiectul Color the Village este susținut de Policolor Romania , Profi, Laptaria cu caimac, Egeria , dm drogerie markt Romania, ATOSS Software SE, BRD Groupe Societe Generale, HELLA, Visma Software Romania și Kimball Electronics Romania.
Partenerii evenimentului din acest an sunt Primăria Grădinari, Doomstriker LEMC Banat, STPT – RATT, Liceul Teoretic "General Dragalina"Oravita, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița și Punct Gastronomic Local Acasa la Maya.

Color the Village se află la a șasea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Edițiile precedente au avut loc la Valeapai (2023), Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019). Proiectul sociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă. În cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reuși să își atingă ținta.
*****
Despre Asociația Acasă în Banat
Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.
Asociația Acasă în Banat poate fi contactată pe pagina de Facebook sau la adresa de email acasainbanat@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Abuzul, aripi frânte pentru copiii lumii! Câți copii din Timiș au suferit traume psihice și abuzuri greu de acceptat în ultimii ani

“Abuzul – aripi frȃnte pentru copii”…. Sub acest nume, care poartă cu el multă tristeţe şi durere, s-a desfăşurat astăzi, la Centrul Multifuncţional Bastion,...

Lucrări Aquatim la rețele și spălări

Luni, 23 iunie, între orele 10-14 se va întrerupe furnizarea apei în Gottlob pentru executarea unor lucrări la Gospodăria de Apă. Pentru lucrări de spălare...

Citește și :