Bulevardul Cetății va intra în reabilitare. Lucrările încep însă doar peste jumătate de an

38
Bulevardul Cetății va fi reabilitat. Nu încă! Amplasamentul a fost totuși predat, cu 5 zile înainte de alegerile locale. Firma care l-a preluat mai are de realizat proiectul tehnic și abia apoi va trece la treabă.
”Zona proiectată cuprinde traseul care se desfăşoară pe Bulevardul Cetăţii, de la intersecţia cu Calea Bogdăneştilor până la intersecția cu Calea Torontalului, inclusiv bucla de intoarcere, cu respectarea traseului prevăzut în Planul Urbanistic General. Valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție a fost de 71.434.114,85 lei, fără TVA, iar contractul de proiectare și execuție lucrări nr. 188/03.09.2020 încheiat cu SC Porr Construct SRL, are o valoare de 70 de milioane de lei (70.378.942,40 lei) fără TVA. Ordinul de începere: 21.09.2020”, a transmis Primăria Timișoara.
Durata contractului este de 36 luni. Primele 6 lunii sunt rezervate elaborării documentației tehnice, iar 30 de luni, de la data emiterii ordinului de începere, vor dura lucrările. Ordinul de începere pentru execuţia lucrărilor se va emite numai după obţinerea Autorizaţiei de Construire.
Se vor executa: modernizarea întregului ansamblu rutier şi a liniilor de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetaţii, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi, aducându-se astfel o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ