Bugetul județului Timiș, în dezbatere. Unde se investesc bani

69

Bugetul județului Timiș pe 2020 se află în dezbatere publică. Aleșii au conturat și lista de investiții și vor aloca bani pentru infrastructură, sănătate sau extinderea sistemului de gaz. Liderul CJ Timiș a făcut un scurt rezumat al investițiilor și le-a publicat pe Facebook.

Călin Dobra are și o nemulțumire: banii de la Guvern sunt insuficienți pentru primăriile din județ. Vor ajunge la edili 37 de milioane de lei, din care 27 de la centru și 10 de la bugetul CJT.

”În 2020 alocăm o sumă considerabilă din bugetul Consiliului Județean Timiș pentru drumurile județene. La Consiliul Județean Timiș suntem în faza finală proiectul tehnic pentru lărgirea drumului între Dumbrăvița și A1. Lucrările încep în luna mai. O muncă de ani de zile pe care am depus-o pe lângă toți premierii și miniștrii Sănătății în sfârșit are rezultate. Au fost reluate procedurile pentru realizarea Institutului Oncologic din Timișoara. Facem pași importanți pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar proiectului de extindere a rețelei de gaz din județ. Consiliul Județean alocă 3 milioane de lei acestui proiect. Guvernul acordă anul acesta fonduri insuficiente autorităților locale și județene, motiv pentru care sunt extrem de nemulțumit că mulți colegi primari, de toate culorile politice, nu pot să deruleze investițiile pe care și le-au propus”, a transmis, luni, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pe larg despre repartizarea banilor în anul 2020, veți afla, joi, în ediția tipărită a ziarului Banatul azi.

LĂSAȚI UN MESAJ