Bugetul de stat pe 2020 nu acoperă construirea centurii Timișoarei

112

Semnal de alamă tras de Asociația Pro Infastructură! Membri acesteia susțin că bugetul de stat, promulgat de președintele Klaus Iohannis, nu acoperă unele obiective extrem de importate pentru infrastructura din România. Printe acestea se află și centrura sud Timișoara.

”Alte proiecte subfinanțate în 2020 în opinia noastră ar fi A3 Autostrada Transilvania și A3 Râșnov-Cristian, centurile Satu Mare, Timișoara, Rădăuți, reabilitarea DN76, realizarea studiilor pentru Autostrada Timișoara-Moravița, realizarea studiilor pentru modernizarea căilor ferate București-Giurgiu și Cluj Napoca-Oradea sau dublarea căii ferate între Mogoșoaia și Balotești.
Solicităm premierului și ministrului Transporturilor să demonstreze și cu fapta, nu doar cu vorba, că sunt mai competenți decât predecesorii lor!”, susțin cei de la Asociația Pro Infastructură.

Un alt proiect drastic subfinanțat este Autostrada Sebeș-Turda. Chiar dacă avansul în 2019 nu a fost cel scontat, au fost consumate 183 de milioane de lei. Alocarea pentru 2020 este de doar 56 de milioane, mult sub o estimare realistă de aproximativ 200 de milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ