Bucureştiul va fi surprins: Dodon insistă că o parte din România „e Ungaria”, iar alta „e Moldova” VIDEO

497

După ce la începutul anului curent declara de la Moscova că o parte a României „este Ungaria”, iar o altă parte „este Moldova”, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face o nouă declaraţie controversată, care va supăra Bucureștiul.

În cadrul unei conferințe organizate pe malul râului Nistru, Dodon a vorbit despre relațiile pe care Republica Moldova le are cu România, manifestându-și nemulțumirea față de tendințele unioniste de la Chișinău.

El a pledat pentru lichidarea organizațiilor unioniste din Republica Moldova şi introducerea unor legi care ar permite condamnarea la închisoare a celor care vorbesc despre faptul că Republica Moldova trebuie să fie în componenţa României.

„Al doilea element pe care se ţine Republica Moldova este patriotismul şi tradiţiile noastre. Dacă nu ne vom respecta pe noi şi nu vom cunoaşte cine suntem, dacă tinerii se vor considera români, dacă majoritatea cetăţenilor să nu dea Domnul să vrea unirea cu un alt stat, noi nu vom păstra ţara. Este un lucru principial faptul că eu vorbesc despre interzicerea tendinţelor unioniste în Republica Moldova”, a declarat Dodon.

În context, acesta a spus că în România există legi care interzic românilor să vorbească despre faptul că o parte din România „e Ungaria”, alta „e Moldova” şi că ar fi bine ca astfel de legi să existe şi în Republica Moldova. „Trebuie să facem exact ceea ce este în România. La ei este interzis să spui că o parte din România „e Moldova”, iar alta „e Ungaria”. Pentru astfel de vorbe se condamnă la puşcărie. Acelaşi lucru trebuie făcut şi la noi”, a adăugat Dodon.

E de menţionat însă că, legislaţia României nu prevede pedeapsa cu închisoarea pentru astfel de convingeri.

16114754_10155083748088949_1189066943848847112_n-e1484662987493

Amintim că, la mijlocul lunii ianuarie curent, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Moscova, Dodon a declarat că o parte din România „e Ungaria”, alta „e Moldova”. Tot atunci, președintele moldovean a primit cadou de la omologul său rus, Vladimir Putin, o hartă veche, a Moldovei Medievale.

„În România acele organizații care promovează ideea că o parte a României este Ungaria, deoarece Transilvania, o altă parte este Moldova, aceste organizații au fost interzise. De ce la voi asta nu se poate, dar la noi e posibil?”, a menționat Dodon.

sursa: independent.md

LĂSAȚI UN MESAJ