Britanicii s-au supărat pe români! De la ”culegătorii de fructe” până la preşedintele Klaus Iohannis – VIDEO

888

Dacă până de curând Marea Britanie a fost una dintre destinațiile favorite ale românilor plecaţi peste hotare în căutarea unui job mai bine plătit, situaţia pare să ia, în ultimele zile, o întorsătură neplăcută.

Marea Britanie se schimbă după Brexit, iar una dintre schimbări este aceea că românii nu mai sunt bineveniţi, a declarat un politician conservator din regat, Nigel Lawson.

„Vor fi câteva schimbări în ceea ce priveşte imigraţia… de culegătorii de fructe din România nu avem nevoie”, a spus acesta, specificând însă că sunt bineveniţi bancherii de peste hotare.

Premierul Theresa May, a specificat că şi-a stabilit ţinta de a reduce numărul celor care intră în ţară de peste hotare de la 273.000, cât sunt în prezent, la doar câteva mii, chiar cu riscul de a pune în pericol industrii-cheie, care depind de migraţie.

Sâmbătă, la Bruxelles, a început Consiliul European, la care preşedintele Klaus Iohannis a plecat având că prioritate apărarea drepturilor românilor care trăiesc, muncesc şi/sau învaţă în Marea Britanie după Brexit.

Preşedintele român a reuşit însă să-i înfurie pe britanici.

iohannis-steag-britanic

Un gest care la prima vedere a părut nesemnificativ a reuşit să trezească un val de comentarii negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a românilor, după ce imaginile video au fost publicate în presă britanică, mai exact în tabloidul Sunday Express.

După summitul de ieri, Iohannis a mutat un pic un steag britanic care era plasat chiar între el şi ziarişti, în timpul conferinţei de presă de la Bruxelles.

„Un gest meschin”, au scris britanicii, „ridicol”. „Faptul că preşedintele României a mutat steagul Marii Britanii la o conferinţă de presă a UE rezumă perfect Brexit” sunt doar câteva din sutele de comentarii care au însoţit articolul publicat ieri.

Nu mai puţin de 235 de comentarii au fost postate la articolul care prezintă videoclipul în care Iohannis îşi face loc dând la o parte steagul britanic, majoritatea extrem de dure. Din păcate multe din ele sunt extrem de agresive nu doar la adresa preşedintelui României dar şi la adresa românilor care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie.

2 COMENTARII

  1. foarte bine. Daca vor afara atunci nu mai pot fi in centru. Ar fi cazul sa se obisnuiasca cu gandul asta iar piata fortei de munca e mare si exista destule alte destinatii.

LĂSAȚI UN MESAJ