Brazilia – cultură, civilizaţie, evoluţie şi tradiţie, dar şi ţara experimentelor. Video

1306

Brazilia se prezintă în Timişoara, pe simezele Bibliotecii UPT, în cadrul sărbătoririi a 97 ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara, cu oameni, cu datini, cu obiceiuri, industrie și învăţământ. Se prezintă ca o ţară înfloritoare cu o modernă infrastructură a industriei, o economie care se dezvoltă viguros şi un bun sistem de telecomunuicaţii, servicii şi transport. Un popor care nu-şi abandonează identitatea culturală, având un rol activ în dezvoltarea tehnologică a ţării, cu oameni deschişi spre inovaţie şi tehnologie.

Brazilia a fost creată de-a lungul a 500 ani, de către popoarele băştinaşe, portughezi şi africani, dar şi alte rase au contribuit la conturarea naţiunii, găsind în Brazilia o identitate originală, pentru păstrarea diferitelor caracteristici ale locului. Fotografiile surprind oameni și locuri de o frumusețe aparte de pe teritoriul brazilian, expoziţia fiind una comună a fotografilor brazilieni André Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimarães, José Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquém Alcântara, Albani Ramos.

„Brazilia este o ţară extraordinară, sunt şi fotografii care reprezintă Brazilia şi diferitele ei aspecte, dar sunt şi fotografii făcute de artiştii fotografi. Noi ştim despre Brazilia, despre fotbal, despre samba, dar în Brazilia sunt ultimile populaţii ancestrale de dinainte de a fi agricultori, din zona Amazonială, care mai păstrează tradiţiile , iar reprezentantul ambasadei mi-a confirmat că acele populaţii chiar mai există, chiar dacă s-au mai amestecat în anumite zone cu populaţiile din jur, dar încă mai există triburi de la începutul omenirii”, a spus curatorul acestei expoziţii, Donici Popovici.

Brazilia este şi o zonă reprezentată foarte bine şi de tehnologie, având mari ambiţii de a se dezvolta şi în direcţia aceasta de progres tehnologic, iar capitala ţării, Brasilia, a fost un experiment pentru urbanişti. Cuvântul de deschidere al expoziţiei i-a aparţinut Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la București.

LĂSAȚI UN MESAJ