Brăduleț, brăduț, brăduț… Studiul care arată ce fel de brazi preferă românii din vestul țării

179

Timişenii, bihorenii și hunedorenii sunt tot mai interesaţi să cumpere un pom artifical de Crăciun.

O arată un studiu realizat de o agenţie care relevă faptul că, cele mai multe căutări online pentru brazii de Crăciun artificiali sunt din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Timiş, Bihor şi Hunedoara.

La nivel naţional, interesul populaţiei pentru brazii de Crăciun, în funcţie de numărul căutărilor online, a crescut cu 22 la sută.

Aceasta schimbare a comportamentului se datorează și tăierilor masive, legale și ilegale de brazi de Craciun pentru că statisticile ne aratș că anual, numai în Romania, peste 4 milioane de brazi sunt tăiați din păduri cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă. Mai mult decât atât, în fiecare an în Europa sunt tăiați peste 60 de milioane de brazi.

La nivelul județului Bihor, conform Institutului National de Statistică, volumul de rășinoase recoltată a crescut de la un volum de 52,7 mii de metri cubi în 2015 la 53,7 mii metri cubi în 2016. Această creștere atât de mică este influențată și de interesul din ce în ce mai mare față de brazii artificiali care prind din ce în ce mai mult teren în preajma sărbătorilor de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ