Boala care nu se vindecă în niciun spital din România. Pacient: ”Mi-a zis să dau 200 la anestezist și 500 la chirurg”

2512
spaga doctor

Spaga în spitalele din România pare a fi un fenomen fără soluţie. După 10 luni de la creşterea semnificativă a salariilor în Sănătate, mulţi dintre doctori şi asistente încă au buzunarele larg deschise când vine vorba de a lua banii de la pacienţi.

Sunt situaţii de-a dreptul revoltătoare când bolnavul nu este băgat în sala de operaţie dacă nu-şi achită aşa-zisa datorie către personalul medical. Ministrul Sănătăţii se gândeşte la un plan de măsuri prin care să elimine „plicul″ din spitale.

Pacient, cu camera ascunsă: „Am dat 300 de lei la doctor…”

Discuția a avut loc într un spital din Capitală, când cei doi pacienţi așteptau să intre la consult. Astfel de conversații au loc, spun oamenii, în multe saloane sau în fața cabinetelor medical. Deși salariile au crescut semnificativ încă din martie 2017, unii medici și cele mai multe dintre asistente nu au renunțat la „plic” sau atenţii. Grav este că uneori condiționează actul medical.

Pacient, cu camera ascunsă: „Mi-a zis să dau 200 la anestezist și 500 la chirurg pentru operație de hernie. Infirmiera 10-20 de lei pentru orice.”

Și asta în condițiile în care un doctor încasează acum și 25.000 de lei pe lună, iar salariul net al unei asistente medicale ajunge şi la 6-7000 şi chiar mai mult în funcţie de specialitate, vechime şi numărul de gărzi.

Citește continuarea pe stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ