Blue Air, Ryanair, Wizz Air și Tarom au refuzat Aeroportul Arad!

2429

În ședința de marți a Consiliului Judeţean Arad, vicepreşedintele Claudia Boghicevici a anunțat că Blue Air, Ryanair, Wizz Air și Tarom au refuzat sa opereze de pe Aeroportul din Arad, deși s-au făcut demersuri încă de la preluarea mandatului noii conduceri a Consiliului Judeţean.

Boghicevici spune că au fost contactați operatorii aerieni care operează în România, dar probabil datorită faptului că  aeroportul din Timișoara este atât de aproape, operatorii au refuzat. „Nu am primit niciun răspuns care să motiveze refuzul operatorilor de a veni la Arad. Am revenit cu noi insistențe, joi vom avea o altă discuție cu Tarom”, a spus Boghicevici.

Președintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a precizat că la vizita ministrului Transporturilor la Arad s-a pus problema eficientizării Aeroportului în beneficiul Aradului.

Cionca a adus cu el procesul verbal care demonstrează că anul trecut consilierii județeni PSD au votat pentru privatizarea aeroportului și a subliniat că demersurile actuale nu urmăresc altceva decât să găsească o soluție pentru ca Aradul să aibă un aeroport eficient.

„Este o hotărâre patrimonială, nu poate fi votată fără PSD. Dorința noastră este ca Aeroportul să aducă beneficii Aradului. Nu înțeleg, dacă ați fost de acord să fie cumpărat de italieni, de ce să nu fiți de acord să ajungă la minister”, a spus Cionca.

În perioada următoare, Consiliul Județean va iniția răscumpărarea tuturor acțiunilor care sunt în proprietatea altor persoane fizice sau juridice (1%, majoritatea în proprietatea Carpatair), pentru a deveni acționar unic la Aeroport.

Discuțiile s-au aprins, consilierii județeni PSD acuzând „fumigena” Join Airlines și negocieri secrete pentru predarea aeroportului către timișoreni. Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a răspuns că Join Airlines nu a fost o „fumigenă”, ci un contract. Iar Iustin Cionca a încheiat discuția referitoare la aeroport prin faptul că Aradul nu își poate preda aeroportul timișorenilor, pentru că nici aeroportul din Timișoara nu le aparține lor, ci statului.

Sursa: www.vestic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ