Update: Bloc evacuat, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit. Doi copii și un adult au murit. 14 persoane au ajuns la urgențe FOTO

2910
Anchetă într-un bloc din Timișoara! Autoitățile încearcă să afle de la ce s-au îmbolnăvit 8 persoane care locuiesc în același imobil de pe strada Mioriței. Totul a început sâmbătă, când, spun oamenii din bloc, s-ar fi început operațiunea de deratizare. Inițial, un bebeluș de 10 zile a ajuns la spital și a decedat.
În aceeași zi, un alt copil, de 3 ani, a avut aceași soartă. De asemenea, alți doi copii din același bloc au avut nevoie de îngrijii medicale, tot sâmbătă. Iar tragediile nu se termină aici. Și 4 adulți au ajuns pe mâna medicilor, unul dintre ei fiind mama copilului de 3 ani. Femeia a fost declarată și ea decedată.
Autoritățile s-au reunit într-o șednță de urgență și au decis evacuarea tuturor loactarilor. Oamenii nu mai au voie să intre în bloc până când specialiștii nu vor stabili de la ce au pornit îmbolnăvirile.
Update 1: 14 persoane au ajuns la UPU pentru analize
”Într-o perioada scurtă, începând de vineri 15.11.2019 au avut loc 3 decese. 2 copii (9 zile, 3 ani) și un adult (29 ani). Și încă 2 copii internați la spitalul de copii Louis Țurcanu. Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunțat DSP și Politia. Din partea ISU Timiș s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14:00 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje). De asemenea, 14 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a li se recolta analize medicale, ca și măsură preventivă. La fața locului echipajul CBRN (n.r. chimic bbiologic radioctiv nuclear) din cadrul ISU Timiș efectuează măsurători în toate apartamentele”, a transmis ISU Banat.
Update 2: Măsurile luate de Comitetul pentru Situații de Urgență
În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență s-au dispus următoarele măsuri: -evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente; -evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timișoara; -cazarea persoanelor în spațiile identificate la nivelul municipiului Timișoara; -asigurarea apei potabile de către Consiliul Județean Timiș; -centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timișoara din partea STS și UPU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; -executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiș și ISU Bihor; -executarea primei cercetări chimice la alte două locații identificate de IPJ Timiș; – activarea grupei operative a ISU Timiș și deplasarea punctului de comanda mobil; -organizarea unei conferințe de presă la ora 16:00, la locul desfășurării evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ