Blestemul autostrăzilor neterminate îl lovește și pe Grindeanu! Ce se întâmplă cu șoseaua de centură a Timișoarei confirmă dezastrul din domeniu

651

Antreprenorul italian Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor pe viitoarea şosea de centură Timişoara-Sud.

Continuă lucrările în ritm de melc pe centura Timişoara-Sud, care va avea 25 de kilometri, cinci intersecţii, trei noduri rutiere, trei poduri, şapte pasaje şi două parcări de scurtă durată.
De la începutul anului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a vizitat de mai multe ori şantierul centurii şi a pus presiune pe constructori. CNAIR a transmis, apoi, şi un „cartonaş galben” antreprenorului Tirrena Scavi, dar tot degeaba.
„În ciuda solicitărilor beneficiarului de a se asigura o mobilizare mai mare şi o programare mai eficientă a lucrărilor pe şantierul centurii de sud a Timişoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor”, au transmis cei de la DRDP Timişaoara pe pagina oficială de Facebook.
Ca atare, numai pe anumite secţiuni ale traseului stadiul fizic al lucrării este de 54,5%.
„Ca tip de lucrări executate în luna august amintim: decopertare de strat vegetal în zona Urseni, umpluturi pentru fundaţie în zonele Freidorf şi Urseni – Rudicica, strat de formă, fundaţie de balast şi fundaţie de piatră spartă în zona localităţii Moşniţa Nouă, lucrări la structurile pasajelor şi podurilor (zonele Chişoda, Moşniţa Nouă şi Ghiroda), precum şi la rampe de acces în zona Ghiroda”, mai spun cei de la DRDP Timişoara.
Valoarea contractului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar lucrările ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestui an, ceea ce este imposibil având în vedere stadiul la zi.

Sursa: https://adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ