Blaga ,,timișeanul” sau cum aleargă buldogii pe arătură!

399

Senatorul de Timiș, Vasile Blaga, a făcut vinerea trecută, în fața ,,activului de partid” penelist, o lungă și aspră dare de seamă asupra situației din PNL, cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare.  După ce s-a făcut că urechează Guvernul de tehnocrați condus de Cioloș, pe care ba l-a gâdilat pe ,,omoplații” săi, ce-i drept firavi de la greaua încercare a guvernării, ba l-a amenințat (cu tremoloul de rigoare din glas) că și susținerea liberală a acestuia poate avea o limită, delicatul senator de Timiș s-a apucat, metodic, să-i ia la șuturi pe ,,bănătenii” săi dragi!

Primul pe care l-a prins bine în cătare a fost – cine altul –  decât primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Într-o sală plină de vechi figuri din PDL-ul meșteșugit mai an de Blaga și Băsescu din cenușa PCR-PDSR-ului iliescian (în fond cei doi, laolaltă cu alde Roman, Năstase, Stolojan et. comp fiind cu toții creațiile nefaste ale marxismului pe stil nou, moșmondit  de tăticului lor comun, Ion Iliescu!) Blaga l-a transformat pe Robu în copilul neperformant al noului PNL.

Cel cu dulceagul blazon socialist din prezent.

Lăudându-i cu patos revoluționar pe pedeleii său mult-iubiți Boc și Hava, care au făcut ,,flori” din orașele pe care le gestionează, Blaga l-a urecheat, în schimb, cu asprimea șefului de șantier de pe vremurile de ,,tristă faimă” pe Robu de la Timișoara că nu e în stare să procedeze așijderea cu liberalii timișeni.

Adică să-i alerge pe ,,amicii” săi Drăgănescu ori Horia Cristian prin pusta bănațeană ca să adune voturi la greu din Timiș pentru noul și parfumatul partid liberal, condus la centru de duetul comic Blaga-Gorghiu.

Ca un autentic secretar cu propaganda, poposit în misiune de agit-propo prin blândul Banat, domnul Blaga îl îndeamnă pe un ton dur-ironic pe Robu să se apuce și dânsul de treabă prin curtea politică proprie.

Cu alte cuvinte, îi bate năprasnic obrazul cum că nefiind din ,,liga” lui și a ex-pedelistilor, primarul Timișoarei nu știe mai deloc cum e cu recoltatul voturilor de la potențialii liberali locali. Trimiterea la eșecul din iunie al PNL Timiș la CJT, fiind evidentă.

Mai pe șleau, Blaga îi spune verde în față lui Robu că e un lider politic slăbuț, incapabil ca la finele toamnei să facă din PNL partidul câștigător al alegerilor!

Ce se face că uită însă distinsul senator de Timiș este faptul că nu doar Robu (despre care am spus și-mi mențin părerea că e încă departe de a fi un lider politic autentic) a condus filiala PNL Timiș în ultimii patru ani, ci și că onorabilul domn Dan Popa, în calitate de co-președinte, a avut aceleași însărcinări pe linie de partid ca și Robu, în fruntea filialei.

Despre Popa – vechiul  maestru de ceremonii în PDL-ul timișean din vremurile de aur ale  lui Ostaficiuc, Borza, Popoviciu – liderul Blaga nu a suflat o vorbă rea, Doamne Ferește!

Deh, vechile amiciții, profund  avantajoase pentru siniștrii politicieni care au condus nefericita Țară Românească în ultimul sfert de veac, nu se uită cu una-cu două!

Vorbim despre același Dan Popa, cel care l-a sprijinit cu sufletul larg deschis și cu susținerea totală a lui Blaga pe eminentul om politic Alin Popoviciu să-și imagineze, bietul de el, că va ajunge noul lider al județului Timiș. Întreprindere de care s-a ales praful și care l-a adus pe Grindeanu de la PSD pe caii mari ai unei victorii nu tocmai sperate nici măcar de el, la începutul competiției.

Dincolo însă de mizeriile generate de reglările interne de conturi din PNL-ul de azi, domnul Blaga a mai făcut o declarație năucitoare și care spune totul despre câte cepe degerate dă dânsul pe timișenii care l-au trimis, în cele din urmă, în Parlamentul actual.

Anume, Blaga a mai psalmodiat, tot vineri, cu subiect și predicat, că susține pe față Clujul amicului Boc în competiția pentru Capitala Culturală a Europei. Competiție la care participă și Timișoara, calificată în runda finală alături de Cluj, București și Baia Mare.

Cu alte cuvinte, deși senator de Timiș – pentru care, firește că, la fel ca și Ilie Sârbu de la PSD, alt mare iubitor de Banat atunci cand interesele o cer!,  nu a mișcat un deget vreme de patru ani –  Blaga face acum fără jenă lobby pe față pentru tovarășul său de lupte vechi și noi, Emil Boc!

Vorbim, evident, despre același Blaga care se așteaptă să fie pus de  liberali pe primul loc în Timiș pe lista pentru Senatul României.

Fapt care se va și produce, fără-ndoială, căci cine ar îndrăzni să-l oprească pe ,,buldog” din glorioasa și plină de caracter tentativă a sa de a redeveni senator al României.

Să fie domnul Robu, oare, acela care să-i spună verde în față buldogului pas de pe listele PNL Timiș, cuprins dintr-o dată de un curaj nebănuit, exersat până astăzi exclusiv în ,,bătăliile” sale cu presa și cu destui timișoreni care nu-i înțeleg abilitățile de lider înnăscut?!

Sau, mai știi că domnul Dan Popa o fi chinuit de vreun astfel de gând, de frondă și de bărbăție nemimată în raport cu șeful său suprem, acum, la spartul târgului, și la finalul unei cariere politice de invidiat?

Poate o vor face, în cele din urmă, în decembrie – zgândăriți în bruma de orgoliu propriu rămasă – bănățenii cu pedigree de dreapta sau de stânga, aici chiar nu mai contează culoarea, arătându-i astfel buldogului dezlănțuit calea de urmat în anii ce vin, în ce-l privește!

LĂSAȚI UN MESAJ