Birourile din Timișoara se închiriază înainte să fie construite. Ultima noutate: dușuri pentru cei care vin cu bicicleta

255

Clădirile de birouri sunt la mare căutare în orașul nostru. Fie că găzduiesc firme locale sau străine, birourile se închiriază din faza de proiect.

Este și cazul celei mai moderne şi noi clădiri de birouri aflată în dezvoltare în Timişoara, pe Calea Torontalului, care a ajuns la un grad de închiriere de peste 50%.

„Interesul pentru spaţiile de birouri moderne este foarte ridicat în Timişoara şi suntem în discuţii cu mai multe companii care doresc să se relocheze sau să preia un spaţiu. În plus, piaţa locală a forţei de muncă trece printr-un deficit de specialişti, iar sediul şi spaţiul de lucru nu mai reprezintă doar o carte de vizită pentru companii, ci şi o modalitate de retenţie a angajaţilor, care vor activa într-un mediu de lucru modern şi plăcut. Când angajaţii tăi prosperă, şi business-ul prosperă”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Werk Property Group, dezvoltatorul proiectului.

Vox Technology Park va cuprinde o suprafaţă închiriabilă de peste 26.000 de metri de metri pătraţi, urmând a fi livrat la finalul anului viitor. Proiectul va oferi cea mai mare suprafaţă închiriabilă pe etaj din Timişoara, de până la 3.500 de metri pătraţi – un avantaj competitiv pentru companii, care vor avea astfel posibilitatea de a-şi dezvolta activitatea şi a-şi mări echipa fără costuri operaţionale suplimentare.

Până în prezent, mai multe companii au închiriat peste 50% din proiect, printre care STB, o companie software din Olanda, care va prelua 6.000 de metri pătraţi, IQues din SUA, iar o companie românească va prelua un spaţiu de peste 1.000 de metri pătraţi, conform zf.ro.

Proiectul va dispune de o parcare subterană generoasă, care va cuprinde locuri de parcare cu staţii pentru încărcarea maşinilor electrice şi spaţii pentru biciclete, precum şi vestiare cu duşuri pentru biciclişti – o facilitate unică în Timişoara. În plus, o altă caracteristică high-tech a proiectului va fi posibilitatea de identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentei sau recunoaştere facială, pentru maximă siguranţă.

Noua clădire va include şi o zonă comercială la parterul celor două corpuri de clădire, o sală de fitness dedicată celor care îşi vor desfăşura activitatea în noul proiect, mai multe săli de conferinţe, restaurant, cafenea şi o terasă suspendată, unde angajaţii vor putea să se relaxeze şi să lege noi legături. În plus, proiectul a fost desenat ţinându-se cont de o multitudine de ingrediente necesare pentru crearea unui mediu propice dezvoltării, de la compartimentarea inteligentă a spaţiilor, la nivelul de zgomot, temperatura optimă sau amplasarea spaţiilor de birouri, astfel încât acestea să beneficieze de cât mai multă lumină naturală.

Sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ