Birocrație limitată la CJAS

162

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș în cearcă să limiteze birocrația. De acum, cei care au treburi pe la CJAS Timiș scapă de o bătaie de cap în plus. Aplicarea unei ștampile a fosr eliminate.

Astfel, conform prevederilor legale in vigoare, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, precum şi furnizorii de materiale sanitare specifice, care sunt persoane fizice, persoane juridice de drept privat sau entităţi fără personalitate juridică, nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau înscrisuri depuse la casa de asigurări de sănătate.

”Concret, aceste acte normative vin in sprijinul furnizorilor, usurandu-le activitatea, intrucat nu mai este necesara aplicarea parafei medicului, a stampilei cabinetului/unitatii medicale si nici a semnaturii olografe a medicului pe documentele emise in baza contractului cu casa de asigurari de sanatate si anume: bilete de trimitere, concedii medicale, prescriptii medicale, etc.

Facem apel la toti factorii implicati: medici, farmacii si unitati sanitare sa respecte actele normative in vigoare, pentru a nu mai pune asiguratii pe drumuri.” a declarat Victor Dumitrascu, Presedintele-Director General CJAS Timis.

1 COMENTARIU

  1. In august 2018 si-au dat seama ca exista OUG 49 din august 2017 plus Ordin de Presedinte CNAS din august 2017 care spune ca nu mai trebuie stampila rotunda a unitatii sanitare. Inca de anul trecut trebuiau sa informeze furnizorii si asiguratii de acest lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ