Binecuvântare prin fapte. Credincioșii, îndemnați să contribuie la achiziția de rechizite școlare pentru copiii nevoiași

157

În bisericile și mănăstirile din Timiș se va demara o acțiune de strângere de fonduri pentru achiziționarea de rechizite școlare ce vor fi donate copiilor ce provin din familii sărace.

Acțiunea este demarată de Mitropolia Banatului, instituție care, prin intermediul Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolit al Banatului, a cerut preoților și stareților din Timiș să organizeze colecte pentru această cauză.

     „Noul an şcolar, care începe la data de 11 septembrie a.c., este întâmpinat de fiecare dată cu speranţă, cu bucurie şi cu emoţie, atât de către elevi cât şi de părinţii şi bunicii lor. Festivităţile consacrate acestui moment important sunt frumoase şi impresionante, fiind însoţite pretutindeni de rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru luminarea minţii şi primirea cunoştiinţelor folositoare sufletului, dar şi pentru dascălii care ostenesc cu ,,har şi cu dar” la formarea lor.

      Din păcate, momentul binecuvântat al păşirii peste pragul şcolii este umbrit, nu de puţine ori de grijile, de  nevoile şi de lipsurile unor familii care, din cauza posibilităţilor materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite, obiecte de studiu şi articole de îmbrăcăminte. Confruntate cu astfel de probleme, unele familii nu-şi mai pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare. Faţă de atari situaţii, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viaţa şcolii a fost esenţial. Aşadar, fără a aduce în atenţie şi alte aspecte legate de procesul instructiv-educativ, inclusiv cele privitoare la predarea Religiei, este de datoria noastră, a slujitorilor Bisericii, să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, simţindu-se inferior colegilor săi de clasă.                                           

      În acest sens, facem apel la părinţii parohi şi stareţi din cuprinsul Eparhiei Timişoarei să  organizeze, duminică 3 septembrie şi vineri 8 septembrie a.c., colecte băneşti în toate parohiile şi mănăstirile, iar din  banii colectaţi, cu aprobarea consiliilor parohiale, să fie cumpărate rechizite şi haine pentru elevii cu  posibilităţi materiale reduse.             

      Dumnezeu, Cel în Treime preamărit, să binecuvinteze începutul anului nou şcolar, să binecuvinteze Familia şi Şcoala, să lumineze mintea şi sufletul elevilor şi al dascălilor, dăruindu-le duhul cele bun al înţelepciunii, al cunoştiinţei şi înţelegerii Legii Sale dumnezeieşti şi a toată învăţătura cea bună şi folositoare!”, a transmis, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

Acţiunea va debuta sâmbătă, 2 septembrie a.c., la Parohia Timişoara Plopi, în biserica parohială, de pe strada Jokai Mor.nr.35,  de la ora 11.00, unde se vor distribui pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse, din zona cartierului Plopi, aproximativ 80 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ