Bilete de tren on-line pentru studenții și elevii din Timiș

21
Studenții și elevii care circulă cu trenul pot să își procure biletele de călătorie on-line. Sunt câțiva pași simpli de urmat, anunță CFR Călători. Astfel, studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator.
Înscrierea datelor care atestă calitatea de student/elev și dreptul la gratuitate se poate face după cum urmează:
• pentru studenți fie pe site-ul cfrcalatori.ro dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere;
• pentru elevi doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere.
Confirmarea/verificarea/validarea datelor care atestă calitatea de elev/student și dreptul la gratuitate la transport se va efectua o singură dată pentru fiecare an școlar/universitar și numai în cazul în care elevul/studentul este posesorul actelor doveditoare a calității respective conform prevederilor legale în vigoare (HG 42/2017).
”Pe durata stării de alertă/ stării de urgență, având în vedere măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2 în contextul pandemiei generate de acesta, în scopul colaborării între instituțiile implicate și beneficiari, calitatea de student poate fi dovedită și prin prezentarea unei adeverințe emisă pentru anul universitar în curs, dacă calitatea de student a fost confirmată şi transmisă electronic de către instituția de învățământ superior, operatorului de transport feroviar.
Acest document emis cu caracter temporar înlocuiește legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport în contextul imposibilității obținerii fizice a vizei pe legitimație și trebuie să conțină datele menționate pe legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport”, transmite CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ