Bilanțul proiectelor din fonduri europene pentru Timișoara

138
Administrația Robu trage linie și prezintă nivelul de absorbție a fondurilor europene. Dacă pe exercițiul financiar 2007 – 2013 au fost depuse 35 proiecte și toate au primit finanțare, pentru exercițiul actual, 2014 – 2020, orașul de pe Bega are proiecte și în rezervă.
Potrivit edilului șef, au fost depuse 68 de proiecte, dar nu toate au primit finanțare. Ele au o valoare de 490 de milioane de euro. Unele rămân în rezervă.
”Cele mai multe au fost aprobate, au rămas neanalizate foarte puține și unele vor rămâne în preanaliză pentru că sunt pe fondul de rezervă. Noi rămânem optimiști că și acestea vor intra în analiză și vor fi aprobate pe fonduri redistribuite de la alții, care nu au fost în măsură să aibă proiecte aprobabile pentru toți banii care le-au fost repartizați. (…) Niciun proiect nu a fost respins”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
În Regiunea Vest sunt 522 de proiecte contractate până în prezent, care se află în implementare sau au fost finalizate. Vorbim despre investiții în valoare totală de peste un miliard de euro în vestul țării, cu o valoare a finanțării nerambursabile de aproape 800 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ