Bilanțul lucrărilor la drumurile naționale din vestul țării

28

CNAIR a făcut bilanțul banilor cheltuiți pentru repatații și întreținerea drumurilor naționale. O bună parte din bani au fost folosiți și de DRDP Timișoara, care are în administrare șosele și autostrăzi din 4 județe.

”Cele mai importante lucrări de întreținere curentă executate în 2019, de Compania Națională de Infrastructură Rutieră reprezintă: lucrări la partea carosabilă pentru întreținerea platformei drumului, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației. Ponderea cea mai mare o au lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, colmatări crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici”, a transmis CNAIR.

În ceea ce privește D.R.D.P. Timișoara, situația lucrărilor de întreținere periodică pentru anul 2019 este următoarea: – au fost executate tratamente bituminoase pe circa 15 km pe raza SDN Orșova, în valoare de aproximativ un milion de lei, fără TVA; – au fost executate straturi bituminoase foarte subțiri pe circa 40 km, pe raza SDN Timișoara (28,3 km) și SDN Caransebeș (11,7 km), în valoare totală de 7,2 milioane lei, fără TVA; – au fost executate covoare asfaltice pe aproape 75 de km, pe raza SDN Arad (27,8 km), SDN Timișoara (15,5 km), SDN Orșova (27,9 km) și SDN Caransebeș (3,21 km), cu o valoare totală de 16,7 milioane lei, fără TVA; – au fost executate lucrări de plombare gropi, tratarea tasărilor locale, colmatări de fisuri etc. în valoare totală, pe toată raza de activitate a D.R.D.P. Timișoara, de 13,9 milioane lei, din care 1,09 milioane lei, fără TVA, pentru lucrări pe sectoarele de autostradă A1 Cunța – Ilia, Ilia – Remetea Mare și Remetea Mare – Nădlac; – au fost executate lucrări de estetică rutieră în valoare totală de 2,3 milioane lei, fără TVA, pe toată raza de activitate a D.R.D.P. Timișoara. Bugetul estimat al CNAIR S.A. pentru necesarul lucrărilor de întreținere, pentru anul 2020 este de 3.751.290.000 lei cu TVA. Din această sumă, 955.604.000 lei reprezintă lucrări de întreținere și reparații curente pe o lungime de 2.542 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ