Biciclişti, fiţi pe fază! Primarul vă aşteaptă la discuţii pe Facebook

66

Bicicliştii din Timişoara sunt invitaţi, miercuri după-masă, să stea în faţa monitoarelor calculatoarelor. Primarul oraşului, Nicolae Robu, îi invită la o discuţie pe Facebook.

Audienţa cu bicicliştii, cum o numeşte primarul, vine după ce iubitorii de pedalat au fost chestionaţi, tot pe reţeaua de socializare, despre problemele pe care le creează oraşul mersului pe bicicletă.

Edilul recunoaşte că nu are idei, dar aşa cum ne-a obişnuit, ar dori să facă ceva grandios. Asta în timp ce bicicliştii se plâng de starea proastă a pistelor, de lipsa lor în multe locuri sau de impracticabilitatea unora.

„Vă invit să fiţi pe fază şi să comunicăm live cu această ocazie. Apoi vom face o întâlnire face to face şi vă asigur că suntem în căutarea de idei mai radicale privind promovarea folosirii bicicletei în Timişoara. Nu ştu ce am putea face, dar mi-ar plăcea să facem ceva spectaculos”, spune Nicolae Robu.

Singura idee pusă deja în practică de primar a fost aceea ce space sharing. Un concept criticat aspru de bicicliştii din Timişoara după ce a fost implementat pe strada Popa Şapcă. Asta pentru că spaţiul este insuficient pentru ambele categorii de utilizatori, pietoni şi biciclişti.

LĂSAȚI UN MESAJ