Bicicletele „made in România”, fabricate la Timișoara, vor invada estul Europei

227

Est europenii se vor deplasa pe două roți cu biciclete „made in Romania”, fabricate la Timișoara. Este anunțul de ultimă oră al Vicepreședintelui Camerei de Comerț Italiana pentru România, Vicenzo Moderno.

Un grup de oameni de afaceri italieni investește într-o fabrică de biciclete. Aceasta se va ridica pe platforma industrială din Calea Șagului începând din primăvara viitoare, cel mai probabil din martie. Pentru început, acolo vor munci aproximativ 750 de muncitori, care vor asambla componente aduse din țări asiatice cu tradiție ca Vietnam, China, Japonia, ori Taiwan.

Firma va fi 100% românească, chiar dacă o mare parte a finanțării va veni de la investitori italieni. În proiect este implicată și compania franceză Decathlon pentru partea de desfacere a produselor.

Producția ar trebui să înceapă pnă la finalul anului 2020. Estimările sunt optimiste. Se va ajunge la o producție de un milion și jumătate de bicicletepe an, din care o mare parte va merge la export, pe piața din țările din estul Europei.

După cum explică Vicenzo Moderno, se dorește ca aici să se formeze în timp un adevărat „Bicyclette Valley”, unde să muncească aproximativ 3.000 de angajați.

Această nouă investiție poate va genera și un impuls pentru autoritățile locale, care vor trebui să se gândească mai serios la o infrastructură rutieră pentru cicliști mult mai performantă, adusă la necesitățile actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ