Bicicleta lăsată în amintirea tânărului decedat la Timișoara trebuie ridicată. Ce spune Poliţia Locală

    74

    Comunitatea bicicliștilor din Timișoara, care a amplasat o bicicletă în locul locul unde un tânăr a murit, anul trecut, în urma unui accident, este somată de Poliția Locală să o ridice din zonă. Bicicleta a fost pusă în intersecția din zona Lipovei ca amintire, dar și ca semnal de alarmă asupra siguranţei precare din trafic pentru cei care circulă pe două roți.

    „Anul trecut, comunitatea ciclistă din Timișoara din jurul Masa Critică Timișoara a tras un semnal de alarmă puternic și vizibil pentru oraș și autorități! Prin amplasarea unui ghost-bike în memoria tânărului Cătălin, care a trebuit să plece dintre noi într-un mod foarte șocant și trist, am încercat semnalarea pericolului la care sunt expuși bicicliștii în Timișoara. Cum răspunde Poliția Locală Timișoara? Somează vehiculul ‘abandonat’ cu coroane și lumănâri plasat simbolic lângă locul accidentului, unde familia, prietenii și cicliștii se reculeg în numele lui și a altor cicliști care și-au pierdut viața în traficul haotic în și din jurul Timișoarei. Rușine!”

    Potrivit somației, polițiștii consideră Bicicleta „fantomă” ca abandonată și îi somează pe cei care au pus-o să o ridice în zece zile. „Este cunoscut faptul că bicicleta la care se face referire a fost amplasată în memoria unui tânăr, care a plecat în mod tragic dintre noi. Cu toate acestea, fiind amplasată pe domeniul public, au existat și cetățeni care s-au considerat distrași de prezența acesteia, sesizând în mod repetat faptul că este abandonată. (…) Mai mult, vehiculul în cauză fiind legat de un indicator rutier care face parte din categoria mijloacelor de semnalizare rutieră, se aplică și prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, articolul 30. Astfel, instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere. Potrivit aceluiași act normativ, se interzice amplasarea, în zona drumului public, de construcţii, panouri sau dispozitive ce pot fi confundate cu indicatoarele sau cu instalaţiile ce servesc la semnalizarea rutieră ori realizarea de amenajări sau alte obstacole care sunt de natură să limiteze vizibilitatea ori eficacitatea acestora, să stânjenească participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, punând în pericol siguranţa circulaţiei. Menționăm că pentru a rămâne vehiculul în acel loc nu ni s-a adus la cunoștință efectuarea vreunui demers legal de către vreo persoană sau asociație”, a răspuns Poliția Locală Timișoara.

    Așadar, membrii asociației vor trebui să ridice bicicleta sau să facă demersurile legale pentru a primi o aprobare pentru a o lăsa în intersecție.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.