Bianca Gavriliță face apel la votarea de urgență a Legii Vaccinării. Nu e timp de pierdut

344

Deputatul PSD Bianca Gavriliță se ocupă de mai mult timp cu problema vaccinării celor mici. Este firesc, deoarece este chiar domeniul în care a activat la clinica Odobescu. A ajutat la nașterea multor copii. Așa cum a susținut tot timpul că va face eforturi pentru a urgentarea implementării acestei legi, iată că a venit acest moment. Legea va trebui votată de Parlament cât mai repede. Nu prea este timp de pierdut. Deja au fost prea multe victime ale neștiinței și ale neglijenței.

”Guvernul Mihai Tudose a dat dovadă, încă o dată, de responsabilitate în momentul în care a decis ca noua lege a vaccinării să fie dezbătută și adoptată în Parlament. O asemenea lege este de maximă importanță pentru un sistem sanitar în care, din păcate, procentul de refuz de vaccinare este de peste 12%, iar numărul cazurilor de deces din cauza unei boli considerate banale și pentru care există profilaxie prin imunizare este deosebit de mare.
Votarea legii în Parlament este cu atât mai importantă cu cât nu va mai permite ulterior acuzarea guvernului pentru adoptarea în regim de urgență a unei ordonanțe, lăsând astfel loc de interpretare.

bianca-gavrilitaAceast proiect de lege va trebui însă dezbătut cât mai repede în cele două camere ale Parlamentului pentru că nu ne putem permite o nouă epidemie cu zeci de decese si mii de cazuri de îmbolnăviri.

România trebuie să aibă parte de o lege a vaccinului eficientă, care să nu permită refuzul nejustificat al imunizarii copiilor. E dreptul părintelui să refuze vaccinarea la naștere, dar e și dreptul celorlalți părinți, care înțeleg importanța vaccinului, să nu își vadă copiii victime ale încăpățânării unor oameni care se documentează de pe site-uri obscure de pe internet sau promoveaza părerile unor oameni insuficient informați.

Majoritatea țărilor europene au introdus vaccinarea obligatorie, cel mai recent Franța și Italia, unde numărul antigenelor vaccinale obligatorii este mult mai mare decât cel prevăzut în viitoarea lege a vaccinului din România.

Și ceea ce este și mai important, prin noua lege, statul se obligă să constituie un stoc de rezervă de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni. Practic, odată cu adoptarea acestui act normativ, România nu va mai trece printr-o criză de vaccinuri.

România nu poate deveni o țară în care bolile transmisibile, care în alte state europene au o incidență redusă, să ducă la zeci de decese.

Vaccinarea trebuie să devină obligatorie și le cer și colegilor din opoziție să dea dovadă de responsabilitate și să voteze legea în forma aprobată de Guvern.

Fără o politică mai aspră în acest domeniu, fără obligativitatea imunizării nu vom reuși să reducem numărul de cazuri și nu vom putea preveni o noua epidemie provocată chiar și de boli banale”, transmite Bianca Gavriliță.

1 COMENTARIU

  1. Imunologia NU este domeniul medical in care a profesat distinsa doamna.Daca a lucrat in calitate de medic obstretician stie ca toti bebelusii sunt vaccinati anti TBC la nastere,in maternitate.Daca nu considera acest sait ceva obscur,poate ne explica dumneaei de ce suntem pe locul 1 in Europa la imbolnavirea cu TBC si mor zilnic 3 romani de aceasta boala,de ce nu este eficient vaccinul si daca nu cumva e apa chioara platita regeste la picatura de statul roman.Ca sa nu murim prosti,poate ne zice si de cele 127 de tulpini ale unor boli nespecifice Europei la care suntem supusi riscului de imbolnavire prin venirea emigrantilor .Si cum a ajuns tulpina africana a rujeolei sa atace imunitar copii din vestul tarii,care erau chiar de 2 ori imunizati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.