Berlin: aproape 60 de târguri de Crăciun se deschid luna aceasta. FOTO

376

Berlinul e cunoscut drept capitala târgurilor dedicate Crăciunului pentru că în fiecare an sunt organizate, din noiembrie şi pană la sfârşitul lunii decembrie, aproape 60 de astfel de evenimente în marile pieţe ale oraşului, în centrul istoric, în muzee şi pe marile bulevarde.

În preajma Crăciunului, Berlinul se învăluie în parfum de măr copt, vin fiert, alune şi biscuiţi cu scorţişoară, iar tarabele pline de cadouri împânzesc oraşul.

E imposibil să pleci cu mâna goală după ce dai o raită pe la sutele de standuri cu dulciuri, jucării şi decoraţiuni de Crăciun. De departe cel mai frumos târg tematic este organizat la Palatul Charlottenburg. 150 de comercianţi din toată Germania îşi aduc aici cele mai frumoase obiecte de artă, antichităţi, bijuterii şi mâncăruri bune. Atmosfera e întreţinută de muzică clasică şi baroca şi concerte de colinde.

Pentru cei mai mici clienţi se găsesc distracţii suplimentare: un carusel, o mini-grădină zoologică şi cursuri de echitaţie cu ponei.

Dacă ajungi la Berlin, vizitează şi renumitele pieţe de Crăciun din Piaţa Gendarmenmark, Potsdamer Platz şi Biserica Memorială Kaiser Wilhelm din apropiere de Kurfürstendamm.

LĂSAȚI UN MESAJ