Berea ține la distanță bolile de inimă

129

Berea poate reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare, întărește sistemul osos și ajută memoria pe termen scurt, însă această băutură trebuie consumată cu moderație.

Berea reprezintă o sursă bogată de vitamine din tip B, precum vitaminele B6 și B9, iar atunci când este consumată cu moderație poate contribui la creșterea sistemului imunitar al acestora la entități responsabile de transmiterea bolilor infecțioase.

Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, spune că „cerealele reprezintă unul dintre ingredientele naturale de bază ale berii, transformând-o practic într-o sursă de vitamine pentru organism. Berea este bogată în special în vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată în timp prin studii care au demonstrat o absorbţie ridicată a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă, acest fapt putând să contribuie la o rezistență sporită a sistemului imunitar“.

Reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare

Pe de altă parte, specialiștii susțin că berea ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest lucru se datorează ingredientelor naturale din care este făcută acestă licoare și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare.

Întărește sistemului osos

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzuta și deteriorarea țesuturilor osoase.

Favorizează memoria pe termen scurt

Berea poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central.

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților.

Îmbunătățește digestia

Un pahar de bere consumat după o masă mai copioasă sau după mâncăruri mai grase, poate acționa benefic asupra întregului organism având un rol în îmbunătățirea digestiei. Un consum moderat al acestei băuturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunzător. „Concret, fibrele pot stimula secreția de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrină și colecistochinină, substanțe nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunzător“, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Cum putem obține aceste efecte benefice organismului

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și 660 ml în cazul bărbaților.

 

Sursa: clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ