Bega Bulevard, sub semnul apatiei generale. Nici măcar instituțiile nu au fost reprezentate la vârf

895

A X-a ediție, aniversară, a spectacolului-eveniment Bega Bulevard, în ciuda programului, care a venit cu multe noutăți și atracții, nu a reușit să-i mobilizeze pe timișoreni. Extrem de puțini spectatori, predomina copiii mici, dar nici aceștia nu sunt în număr foarte mare. În tot parcul Flora sunt instalate diferite ateliere, de jonglerie pentru micii ”circari”, face-paiting, ateliere de desen, obiecte lucrate din ceramică, dar nu au atras foarte mulți copii. Ceva mai multă animație e doar în zona unde cei mici se dueleaza cu săbii din plastic și burete.

În lipsa primarului Nicoilae Robu, care nu a fost prezent la eveniment, viceprimarul Dan Diaconu, a anunțat deschiderea oficială a festivalului, scoțând în evidență, în discursul său, proiectele legate de canalul Bega realizate până acum, dar și altele aflate în așteptare. Nu a scăpat nici ocazia de a deplânge birocrația exagerată care a blocat circulația vaporașelor pe Bega.

Din partea Consiliului Județean Timiș, mesajul președintelui Călin Dobra a fost adus și citit de consilierul Adrian Negoiță.

O surpriză plăcută a fost prezența fostului consul german la Timișoara, Rolf Maruhn, care și-a încheiat zilele acestea mandatul de 13 ani, dar nu a putut lipsi de la eveniment, unde, de altfel, a și susținut un discurs în limba română.

În deschiderea Bega Bulevard a cantat orchestra de tineret a municipiului Timișoara, dirijata de maestrul Radu Popa, după care a urmat marea paradă a ambarcațiunilor, din păcate tot sub semnul lipsei de organizare. Parada a fost deschisă de sportivii tuturor cluburilor nautice din Timișoara, care au evoluat cu caiace, kanoe și schifuri, atât copii în curs de afirmare în aceste sporturi, cât și veterani. Au urmat ambarcațiunile formațiunii SALVO, cele de la Apele Române, de la ISU Timiș, cunoscuta Corabie a Piraților, două din vaporașele Primăriei, dar și o prezență inedită a unei ambarcațiuni asiatice de tip dragon-boat.

Poate mai spre seară, la concertul Zdob și Zdub, sau mâine, la cursa rățuștelor, va fi mai multă animație.

LĂSAȚI UN MESAJ