Bebeluş născut fără creier şi craniu, după ce mama lui nu a făcut investigaţiile specifice din sarcină. Multe gravide se tem de virus şi nu vin la medic

153

Medicul Laura Mustaţă spune despre cazul unei femei care a născut un bebeluş fără creier şi fără învelişul osos al acestuia

Femeia însărcinată nu a făcut investigaţiile specifice sarcinii şi nu a luat acid folic înainte de sarcină.

Dr. Mustaţă: Din păcate şansele noastre să ajutăm gravidele în astfel de situaţii scad, ele vin cu teamă la medic, din cauza pandemiei.

Dr. Mustaţă: Gravidele ar trebui să facă pe parcursul sarcinii cel puţin două ecografii esenţiale

O femeie de 26 de ani care nu şi-a urmărit sarcina prin investigaţii medicale a născut un bebeluş fără creier şi craniu. Cel mic nu a avut nicio şansă la viaţă.

Medicul a observat malformaţia la ecografie, abia când femeia a venit la spital, înainte de naştere.

Dr. Mustaţă pune această dramă pe seama faptului că gravida nu a mers la medic şi că nu a luat acid folic înainte şi în timpul sarcinii, fapt care poate preveni această malformaţie a sistemului nervos central al bebeluşului.

Dacă mama ar fi mers la medic din timp ar fi putut descoperi la ecografii acest defect de tub neural încă din primul trimestru de sarcină, şi ar fi putut recurge la întreruperea terapeutică a sarcinii, conform ghidurilor în vigoare.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ