Bebeluș mort după ce medicii ar fi pus un diagnostic greșit. Drama unei familii din Timișoara

2170

Un bebeluș de câteva luni a murit la Spitalul „Louis Țurcanu” din Timișoara. Părinții copilului spun că au mers cu bebelușul la Urgențe și că medicii i-au trimis acasă după ce au prescris micuțului un tratament pentru răceală. Părinții îi acuză pe medici de malpraxis și au făcut plângere la Parchet.

Dramă într-o familie din Timișoara. Un copilaș de câteva luni a murit la Spitalului „Louis Țurcanu„ din Timișoara. Au mers cu el la urgențe, iar medicii i-au trimis acasă cu tratament pentru răceală, însă în doar câteva ore micuțul nu mai respira.

Părinții îi acuză pe medici că au pus diagnostic greșit și cer procurorilor să investigheze cazul.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, cei doi părinți au mers cu copilul la Secția de Urgențe într-o seară, iar medicii l-au consultat și au ajuns la concluzia că micuțul este răcit, așa că l-au trimis acasă dându-i medicamente pentru răceală.

După câteva ore, părinții s-au întors speriați la spital, pentru că micuțul lor era din ce în ce mai rău. Abia la autopsie s-a constatat că fiul lor avea o malformație la inimă.

„Avea 11 luni și câteva zile. A venit în Urgență și s-a prăpădit în câteva ore, a venit seara răcit, i s-a dat tratament la domiciliu pentru o banală răceală, a doua zi dimineața a venit din nou la spital. Diagnosticul s-a pus postmortem, este de șoc septic, o boală infecțioasă care i-a cauzat ceva. Marți, am primit rezultatul autopsiei, este șoc septic pe fondul unei aprinderi la plămâni și o malformație la inimă”, ne-a declarat Mihai Gafencu, purtător de cuvânt la „Spitalul Louis Țurcanu” din Timișoara.
Medicul povestește că părinții nu s-au plâns de alte probleme cu micuțul, dar că boala putea fi diagnosticată mai devreme.

„Se putea vedea înainte, dacă se căuta, dacă avea cineva un semn. Părinții au spus că a fost sănătos până în acel moment. Ei au depus o plângere la Parchet, suntem și noi încă în investigații, avem o comisie care se ocupă de decese”, ne-a mai spus Mihai Gafencu.

Conducerea Spitalului de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara a declanșat o anchetă internă.

sursă: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ