Bateți Steaua! E doar un chior în țara orbilor

259

Duminică, pe marele oval în stil sovietic al Timișoarei va sosi Steaua. Din postura liderului detașat și la trei zile după ce va juca în deplasare cu Osmanlispor, debutând astfel în grupele Ligii Europa 2016/17.

Da, Steaua e, de departe, cea mai bună echipă din România acestei perioade. Da, situația financiară a clubului e extrem de stabilă.

Dar ACS Poli e obligată să facă un joc bun. Și poate chiar învinge! Pentru că Steaua, la urma-urmei, nu e decât un chior în țara orbilor. Faptul că a transferat în vară doi jucători de la o ACS retrogradată, cei doi Popești, fundașul stânga Dan și mijlocașul închizător Ovidiu, spune multe.

ACS-ul are datoria de a încerca măcar să lupte cu trupa lui Reghecampf. Pe ”Dan Păltinișanu” va fi, ca întotdeauna când vine Steaua, recordul de asistență al sezonului. Spre disperarea celor care ar vrea să vadă stadionul la fel de plin și la un meci cu FC Voluntari sau Gaz Metan Mediaș.

Publicul timișorean s-a îndepărtat, de vreo cinci ani, de când cu FC-ul lui Iancu, de stadion. Poate că astfel de meciuri, precum cel cu Steaua de duminică, îi poate readuce plăcerea de a merge, week-end de week-end pentru a vedea pe ACS Poli, ASU Politehnica sau Ripensia.

Deși, să nu uităm partida de anul trecut, ieri a fost exact un an. A fost ACS – Steaua 1-0, cu eurogol pe final al spaniolului Javi Hernandez. Au fost atunci vreo 20.000 de oameni. A fost victorie timișoreană. Apoi, din nou, câteva sute de spectatori pe ”Dan Păltinișanu”…

 

LĂSAȚI UN MESAJ