Bătaie de joc pe milioane de euro din banii publici! Cum arată spitalul din vestul țării, recent inaugurat VIDEO

908

La doar un an după ce a fost inaugurat, noul spital din Lipova, din județul Arad are nevoie de reparații. Apa de ploaie s-a infiltrat zilele acestea prin pereții unității medicale. Autoritățile locale au sesizat deja constructorul, iar pagubele se ridică la aproximativ 50.000 de lei.

O investiție de aproximativ 21 milioane de lei și lucrări care par a fi făcute de mântuială la spitalul din Lipova. Apa s-a infiltrat în pereți, tencuiala se scorojește, iar instalațiile electrice atârnă din tavan.

Florin Pera – primar Lipova: Apa s-a infiltrat în subsolul clădirii. Căutăm soluții pentru a vedea de ce s-a întâmplat acest lucru și sperăm în scurt timp să o remediem. Este afectată doar incinta, pardoseala, nu avem alte pagube materiale. 

Mircea Jichici – fost primar: De luni o să construim o rigolă și să deversăm tot ce înseamnă apă de ploaie. 

Video aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/video-cum-arata-acum-noul-spital-din-lipova-la-un-an-dupa-ce-a-fost-inaugurat-localnica-nu-are-ce-sa-ma-mire-toate-se-fac-asa-1702323

Spitalul a fost conceput ca o extensie a instituției vechi, însă construcția nu este gata nici până acum.

Pavel Fânață – manager spital: În momentul de față lipsește tunelul de legătură dintre cele două corpuri. A fost depusă o solicitare de finanțare, am primit confirmarea că se află în listă, urmând ca acest tunel să fie construit.

Localnică: Spitalul putea fi dat în funcțiune de mult timp, dar este dezinteres total din toate punctele de vedere.

Localnică: Nu are ce să mă  mire, toate se fac așa.

Peste 10 ani a durat construcția spitalului. Din cauza timpului îndelungat, managerul susține că acesta nu mai corespunde nevoilor actuale.

Pavel Fânață – manager spital: În momentul de față, dinamica medicală s-a schimbat foarte mult și poate ar trebui să ne orientăm la servicii mult mai aplicate populației și nevoilor zonei. Mai multă recuperare medicală, fiind populație îmbătrânită cu patologie cronică. 

Pagubele se ridică la aproximativ 50.000 de lei. Cum clădirea este încă în garanție, autoritățile locale speră sa recupereze banii de la constructor.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ