Baschetbaliștii și-au trasat drept obiectiv calificarea în Europa

84

”Leii” bănățeni și-au amânat startul meciurilor de verificare însă obiectivele noului szon rămân neschimbate. ”În 2018 Timișoara să revină în cupele europene”, este cerința pe care șeful SCM-ului o are de la secția de baschet.

Startul amicalelor pentru BC SCM Timișoara a fost amânat cu o săptămână; sâmbătă se va desfășura primul test al verii în deplasare, cu Dynamic Belgrad. Staff-ul tehnic are la dispoziție întreaga lună septembrie pentru a efectua ultimele reglaje înaintea primului joc al sezonului, cel din 30 septembrie cu SCMU Craiova.

”Avem un lot echilibrat, avem o anumită omogenitate… Ne asumăm ”cu subiect și predicat” play-off-ul, ceea ce ar însemna să repetăm performanța de anul trecut. Acolo, în play-off, în funcție de situație și oportunitățile care se vor ivi, vom încerca să mergem mai sus. De asemenea, nu am abandonat culoarul scurt către cupele europene, numit ”Cupa României”. Foarte clar, la masculin, vorbim despre posibilitatea ca în 2018 Timișoara să revină în cupele europene” anunță președintele SCM-ului, Radu Țoancă.

Prezența în cupele europene rămâne un deziderat pentru SCM, care în vară refuzase o invitație de a fi prezentă în eurocupe. Motivul îl reprezintă infrastructura din Timișoara, spun oficialii clubului. ”Puțină lume știe că am declinat oferta de a juca în cupele europene cu echipa masculină, tocmai ca să nu perturbăm suplimentar programul foarte încărcat de la sală”, a adăugat președintele Țoancă.

Rămâne de văzut dacă calificarea în cupele europene va avea acoperire în oraș, adică rezolvarea problemelor legate de sală, fie prin găsirea unor alte soluții, fie prin inaugurarea mult așteptatei săli a Politehnicii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ