Bașcanul

142

După eșecul prelungitei campanii prezidențiale (10 ani) de a readuce Republica Moldova la patria mumă, renunță la păguboasele tactici și strategii din trecut, se recalibrează și declanșează un „blitzkrieg” necruțător.

Mai întâi, lansează Partidul Unității Naționale la Chișinău. Până la restabilirea cetățeniei sale moldovenești, este doar Președinte de Onoare al partidului lăsat temporar, spre atentă păstorire, lui Anatol Șalaru.

Odată restabilită cetățenia, devine Președinte de jure al PUN. Urmează o mișcare tip Bobby Fisher: alipește Republica Moldova la Regiunea Autonomă Gagauz Yeri și mută Chișinăul politico-administrativ la Comrat.

Pe apele fluviului mitic Ialpug, navele nucleare ale reîntregitei Găgăuzii bagă spaima, de la Comrat la Cimișlia, în puțoiul ăla de Putin. Apoi, face și ultimul pas – nu alipește, cum se teme Kremlinul, Rusia la Găgăuzia, ci la România.

Devenit Bașcan al României, transmite Bruxelles-ului, Berlinului și Washingtonului că de azi înainte axa politică a lumii este un trifoi cu patru foi: Comrat-Băicoi-Cimișlia-Adunații-Copăceni, cu adăpost nuclear în Cimitirul vesel de la Săpânța.

Pentru ziua de 28 iunie, 2017 a.c., când se împlinesc 76 de ani de când Uniunea Sovietică și-a tras Basarabia sub vastul ei șopron politico-administrativ, a redactat un manifest dur, care începe ca un tunet: „Băi, găozarilor,  pun PUN-ul pe voi și vă ciuruiesc!”

În 2018, când Regiunea Autonomă România sărbătorește centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia, Bașcanul organizează și participă la manifestările dedicate următorului mileniu al Realipirii Tuturor Realipirilor Noastre.

De-a stânga, de-a dreapta și în spatele Bașcanului, Proconsulii Eugen Tomac și Robert Turcescu, plus Guvernatorul litoralului din Taraclia, Elena Udrea, fac istorie cu “I”. Că de istorii cu  “i” se ocupa diletanții din gubernia Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ