Bărbatul care a încercat să orchestreze împușcarea unui jurnalist din Timiș, prins în Italia

38

Bărbatul care a pus la cale împușcarea unui jurnalist din Timiș, fără succes, a fost prisn în Italia. Potrivit Poliției Române, acesta a fost capturat în urma unei operațiuni ENFAST – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților (n.r. European Network of Fugitive Active Search Teams -) la care au colaborat polițiști din Timiș, Serbia, Croația și Slovenia.

Bărbatul de 43 de ani a fost depistat și reținut în localitatea Latina din Italia. Acesta era urmărit naţional și internațional, la solicitarea autorităților române. ”Acesta se sustrăgea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis împotriva sa, pentru comiterea infracțiunilor de încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Din cercetări a reieșit că, la data de 10 septembrie 2019, bărbatul ar fi încercat să determine alte persoane să agreseze, prin împușcare, un jurnalist de la o publicație on-line, ca răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de reprezentantul mass-media la adresa sa. De asemenea, ar fi predat unei persoane, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, în stare de funcționare și ar fi promis că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, i-ar fi recompensat financiar pe agresori și le-ar fi făcut cadou arma”, a transmis Poliția Română.

A fost declanșată procedura de predare în favoarea autorităților române. Activitățile investigative au fost efectuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale și ai Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE România, respectiv Biroului Atașatului de Afaceri Interne din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ