Bărbat preluat de elicopterul SMURD, după ce s-a rătăcit în munți! Ce i s-a întâmplat

135
elicopter smurd

Un elicopter SMURD a intervenit, miercuri după-amiază, în Masivul Vâlcan, la solicitarea salvamontiştilor din Valea Jiului, pentru salvarea unui bărbat de 64 de ani care a alunecat pe o piatră şi şi-a rupt piciorul în timp ce se afla la cules de ciuperci, victima fiind transportată la spitalul din Petroşani.

“O echipă formată din patru salvamontişti s-a deplasat în locul indicat de bărbatul care şi-a fracturat piciorul, cu intenţia de a-l coborî într-o zonă în care putea să urce o ambulanţă. Deoarece bărbatul este supraponderal, iar zona de coborâre este extrem de abruptă, acţiunile de salvare ar fi întârziat foarte mult, motiv pentru care am solicitat ca victima să fie evacuată din munte cu ajutorul unui elicopter”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Accidentarea bărbatului a avut loc miercuri în zona stânelor momârlanilor din Aninoasa, la o altitudine de circa 1.200 de metri. Preluat iniţial de salvamontişti, rănitul a fost dus până într-o poiană unde existau condiţii pentru aterizarea elicopterului SMURD, venit de la baza din Arad.

“Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes iar bărbatul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Urgenţă din Petroşani”, a precizat Bodean.

Pe de altă parte, din cauza stării de oboseală accentuată, salvamontiştii au oprit miercuri după-amiază operaţiunile de căutare a bătrânului de 84 de ani, din localitatea Iscroni. Bărbatul a fost dat dispărut de familie după ce marţi plecase după ciuperci în Masivul Vâlcan şi nu s-a mai întors acasă, deşi era un cunoscător al zonei.

Căutările au început marţi seara, au continuat pe parcursul zilei de miercuri şi vor fi reluate joi dimineaţă.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ