Bărbat mort în curtea unui spital din Timiș. Nimeni nu a intervenit până când trecătorii au sunat la 112

1228

Scene revoltătoare la spitalul din Lugoj. Un bărbat de 61 de ani a murit luni în curtea unei clinici private, aflată chiar la doi pași de Spitalul Municipal Lugoj. Omul a intrat în curtea clinicii, cel mai probabil cu intenția să ajungă la spital și asta pentru că cele două unități sanitare au legătură între ele.

Mai multi martori susțin că după câțiva pași omul s-a prăbușit și nu s-a mai ridicat de jos. Deși se afla în curtea unei clinici particulare și la doi pași de spital, bărbatului nu i s-a acordat niciun ajutor specializat, astfel că martorii, disperați, au început să sune în stânga și-n dreapta.

Se pare că oamenii au fost refuzați, pe rând, de cei care erau capabili să îi mai ofere bărbatului o șansa, așa că, într-un final, cineva s-a gândit să sune la 112.

Un echipaj de la salvare a ajuns în curtea spitalului și l-a găsit pe barbat întors pe o parte, fără ca cineva să se fi încumetat să îi facă un masaj cardiac, deși era clar că omul a suferit un infarct.

Medicul, asistenta și șoferul l-au urcat pe bărbatul inconștient în autospecială și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, după zeci de minute de eforturi, cei cinci angajați de la Ambulanță au fost nevoiți să declare decesul pacientului.

Se pare că timpul scurs din momentul în care omul s-a prăbușit și sosirea efectivă a echipajului de la salvare a fost prea mare și inima bărbatului a cedat definitiv în condițiile în care nimeni nu s-a oferit să îl ajute măcar cu un elementar masaj cardiac. Oamenii care au asistat la întreaga scena s-au declarat stupefiați de faptul că nici cei din cadrul clinicii particulare și nici din spital nu au intervenit profesionist în încercarea de a-i salva viața omului, până la sosirea ambulanței.

sursa – lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ