Bărbat din Sri Lanka, prins cu acte false, la granița feroviară cu Ungaria

24

Un bărbat din Sri Lanka a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici în timp ce încerca să treacă în Ungaria cu ajutorul unui act fals. Omul venise legal în țara noastră, dar încerca ă ajungă în vestul Europei.

Migrantul se îmbarcase în trenul internaţional care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena. La control, a prezentat un pașaport emis de autorităţile din Sri Lanka şi un permis de şedere cu însemnele statului italian.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Totodată, asupra persoanei a fost descoperită şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Italia, falsă şi aceasta.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Sri Lanka, are 45 de ani şi a intrat legal în ţara noastră în baza paşaportului personal în care avea aplicată viză eliberată în scop de muncă pe teritoriul Românei.
Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a obţinut documentele de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 2.000 de lei. A recurs la această metodă întrucât nu era în posesia unei vize care să îi permită să călătorească într-o ţară din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ