Banii adunați la concertul din octombrie au ajuns la spitalul Victor Babeș

520

Cu trei luni în urmă, într-o zi de duminică, o furtună ce cu greu poate fi imaginată de cineva ce nu a trăit-o pe viu, a zguduit orașul nostru. Nu a ținut mai mult de jumătate de oră dar distrugerile au fost enorme.

Răni adânci încă sunt vizibile pe obrazul urbei. Parcurile au rămas fără copaci multe clădiriau fost lipsite de acoperiș. Nu a scăpat fără zgâlțâieli serioase aproape nici o clădire veche din centru.
Mulți au promis că se implică și vor ajuta. S-a și remediat în mare măsură ce se putea rezolva pe loc. Dar una din cele mai împresionante momente de solidaritate cu orașul a fost un eveniment artistic. La inițiativa compozitorului Ilie Stepan și a grupului său de prieteni în mai puțin de o lună a avut loc un concert maraton cu scopul declarat de a duna fonduri pentru spitalele timișorene. Concertul a avut loc în piața Libertății. Au fost multe ore de muzică de cea mai înaltă calitate cu toate trupele locale ce au ceva de spus în artă. Cu o organizare impecabilă ce nu s-a mai pomenit la noi de foartă multă vreme a fost un marer succes muzical. Din păcate nu a fost chiar atât de mare succesul bănesc. Nu a venit atât de multă lume plătitoare pe cât ar fi meritat evenimentul.
Azi a avut loc un moment de suflet la Spitalul clinic de boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara sau spitalul de la Pădurea Verde cum îl cunoaște toată lumea. Ilie Stepan în persoană și Ana Maria Vălcănenț de la Asociația Culturală ART Protocol au ținut să inmâneze personal conducerii unității medicale simbolul cecului de 180 000 de lei cu care au ajutat la reparțiile acoperișului foarte rău smotocit de furtună. Managerul spitalului Voichița Lăzureanu, vădit emoționată, a primit donația muzicienilor. A prezentat tot ce s-a făcut până acum în clădirile destul de vechi ce încep să recapete o nouă strălucire. Lucrările de la acoperiș sunt doar o parte din șantierul de a întors pe dos mersul lucrurilor din unitatea spitalicescă. Dar totul merită când se văd rezultatele. Sigur că pagubele de aproape jumătate de milioan de lei sunt doar în parte acoperite de donație. Dar sunt foarte bine veniți și acești bani.
Momentul de restriște a făcut să adune oamenii de suflet în jurul ideii de coeziune pentru obște chiar dacă pentru unuii au început să fie simple cuvinte fără prea mare încărcătură.

LĂSAȚI UN MESAJ