Bani nerambusabili pentru sistemele de irigaţii. Cum îi pot obține fermierii din vestul țării

284

Sunteţi fermieri cu hectare de pământ în folosinţă şi vă temeţi de secetă? Puteţi accesa, până în anul 2020, fonduri europene nerambusabile de până la 1,5 milioane de euro pentru investiţii în modernizarea sistemelor de irigaţii prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

În versiunea finală a Ghidului Solicitantului, publicat de către AFIR, atât pentru întreg teritoriul ţării, cât şi pentru Delta Dunării, este vorba de sprijin pentru investiţiile de pe această măsură, cu finanţare 100% nerambusabilă, ce nu va depăşi 1.000.000 euro/proiect pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune sau 1.500.000 euro/proiect pentru amenajarea sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de pompare şi repompare.

Ghidul solicitantului este un bun informator pentru toţi cei care solicită finanţări nerambusabile pentru a-şi putea întocmi proiectul pentru depunere, fiind nevoie de obţinearea avizelor pentru documentaţii. AFIR a pus în acest fel la dispoziţia fermierilor, Ghidul Solicitantului şi anexele aferente, care pot fi consultate gratuit pe site-ul Agenţiei la secţiunea Investiţii PNDR.

LĂSAȚI UN MESAJ