Bani pentru bone! Familiile ar putea primi fonduri de la Primăria Timișoara

68

Familiile din Timișoara care nu au cu cine să își lase copiii, nu îi pot duce la creșă sau grădiniță și nu își permit să angajeze o bonă, ar putea primi sprijin financiar de la Primăria Timișoara.

Există un proiect pe plan local care a ajuns și pe masa Executivului. Autoritățile spun că în orașul de pe Bega ar fi nevoie de o alocare anuală de 1,2 milioane de lei. Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, prevăzut de lege, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

În funcție de veniturile nete lunare pe membru de familie vom acorda sprijin astfel: până la 2100 lei – 710 lei / lună 2101-2500 lei – 550 lei / lună 2501-3000 lei – 390 lei/lună 3001-3500 lei – 250 lei/lună. Atât serviciul de creșe, cât și funcționarea sistemului de educație preșcolar, se realizează cu fonduri importante de la bugetul local. Costurile per copil, suportate de către bugetul local, în aceste sisteme educaționale sunt comparabile cu sumele alocate pentru serviciul de bone.

În condițiile unei acute lipse de locuri, în special în zona creșelor, reducerile de cheltuieli pot fi consistente.

LĂSAȚI UN MESAJ